9

godine postojanja

52

kampova

1600

sudionika godišnje

450

Volontera

Ostvarujmo zajedno MAGIS viziju i misiju

Magis je udruga nastala 2014. godine, inicijativom Hrvatske Provincije Družbe Isusove i laika koji su prepoznali tekuće potrebe društva i sposobnost mladih da odgovore na neke od njih. Područje djelovanja obuhvaća organizaciju slobodnog vremena za mlade kao priliku za susret kroz suživot s prirodom i različitim zajednicama. Magis nudi korak više. Korak više prema mladima. Korak više u netaknutoj prirodi. Korak više u solidarnosti. Korak više u izvrsnosti.

Magis kroz povijest

 • Osnutak

  Udruga Magis nositelj je isusovačkog pastorala za mlade koji mladima nudi podršku u otkrivanju vlastite osobe, iskrenog zajedništva i ljepota naše Domovine kroz "eksperimente" na području duhovnosti, hodočašća, služenja (ekologija i pomoć bližnjima), umjetnosti, društva i kulture.

 • Prvi radni kamp u Gunji

  Prvi ljetni radni kamp u Gunji organiziran silom prilika na područjima stradalim od poplava u proljeće 2014. Nakon kampa nastavljena je komunikacija i pružanje pomoći žiteljima.

 • Pokrenuta 4 kampa

  Osmišljena i provedena četiri tematska kampa u 4 termina. Započeti kampovi Papuk, Mala Gorica, Goli otok i hodokamp Lika

 • Proširenje programa

  Širi se na 7 različitih programa, na pet lokacija, od kojih su neki bili partnerstva. Novoosnovani kamp Mljet i dodatni programi na Golom otoku.

 • Magis preko granice

  U 2017. godini, programi se održavaju na 11 lokacija od kojih su dvije izvan Hrvatske: Ukrajina i Bosna I Hercegovina. Novoosnovani kampovi : Kupres, Livno, Slunj, Pašman i Brač

 • Velika najava

  2021. na europskom Magisu u Mađarskoj objavljeno je da je Hrvatska domaćin u ljeto 2022.

 • Europski Magis

  Udruga Magis sa sestrinskim udrugama SKAC Palma, SKAC Osijek i SKAC Split organizira "Magis Europe" za 500 mladih iz isusvačkog pastorala diljem Europe. Program se održava kroz 34 eksperimenta diljem Hrvatske, te jednim u Beogradu, i dva u BiH (Sarajevo i Bihać).

 • WORLD MAGIS

  Sljedeće ljeto održava se svjetski MAGIS u Portugalu kao priprema za Svjetski dan mladih. Više o svemu možete saznati na: https://www.magis2023.org/. Za više informacija o prijavi, pirpremama za hrvatsku grupu i boravku u Portugalu javite se na: tajnistvo@magis-cro.com

 • MAGIS CRO

  Od 12. do 20. kolovoza 2023. organiziramo MAGIS CRO koji će omogućiti sudionicima iskustvo na više eksperimenata s područja duhovnosti, umjetnosti, sporta i hodočašća, služenja, društva i kulture. Prijave za sudionike započinju u travnju, a ukoliko želite biti dio našeg volonterskog tima javite se na: koordinator@magis-cro.com.

Suradnje i sponzori

Volontiranjem više Bogu

Darujte svoje vrijeme i talente za dobrobit zajednice.

© 2023, Sva prava pridržana