Duhovnost

 

Prijavi se

DUHOVNOST

Eksperimenti iz kategorije duhovnosti posreduju iskustvo različitih tradicija kršćanstva i Katoličke Crkve. Tako će mladi živjeti u tišini s pustinjacima na Pelješcu i s benediktinkama u Zadru. Učiti će se razlučivanju na Sljemenu. Ulaziti će u odnos s Bogom jedreći, te obavljati duhovne vježbe na Golom otoku. Živjet će u jednostavnosti na Modravama. Plesat će s Bogom u Osijeku.

Tema

DUHOVNOST

Aktivnost

Iskusi živog Boga u duhovnim vježbama svih oblika

Lokacija

Nalazimo se na jednoj od mogućih lokacija (Goli otok, Modrave, Pelješac, Zadar, Osijek, Sljeme, Sukošan), a završavamo u Splitu od 29.-31.7.

Doprinos za troškove

Po kategorijama (više možete naći na: https://magis.jesuits.eu/basics)


Dob sudionika: Od 18 do 35

Broj sudionika: Od 8 do 30 sudionika

DOJMOVI

Izolacija otoka kao i njegova povijest omogućuje duboku sabranost u promišljanju o patnji, zlu, ali i o pobjedi dobra. S ovog programa nitko ne odlazi ravnodušan. Luka, 23


Program nudi ulazak u dubinu svoga bića, a iz te dubine svatko ubire različite plodove s obzirom na svoju životnu situaciju i velikodušnost kojom mu je pristupio. Mučeništvo koje se tamo dogodilo postaje integrirano u razumijevanje i osobno iskustvo sudionika, na način da više nije razorno. Kreativnost i smjelost, odvažiti se organizirati nešto što drugima ne pada na pamet – to radi udruga Magis.
  Hrvoje SJ, 39

 

Susret zla i molitve, ljepote i okrutnosti, sakrament na mučilištu. Sate sam provodila u noktima izgrebenoj crnoj tamnici pa u rajskom zlatnom smiraju mora. I tako svakodnevno, naizmjence, namjerno. Pronašla sam sebe i u zločincu i u patniku. Pronašla sam se otkupljenu i primila neodoljiv poziv na dobro. Tihana, 34

 

© 2022, Sva prava pridržana