Sentir y gustar – Kušaj i guštaj u jedinstvenom filmu!

 

Pozvani smo Boga pronalaziti u vlastitoj svakodnevici, kušati, iskusiti i doživjeti u stvarnosti. Mladi iz cijelog svijeta ljetos su prigrlili Boga diljem Lijepe naše, u sklopu Međunarodnog isusovačkog programa MAGIS Europe 2022. Njihova iskustva i doživljaji pretočeni su u jedinstveni dokumentarni film Sentir y gustar – Kušaj i guštaj koji će biti premijerno prikazan 21. siječnja 2023. godine u CineStar kinu (Branimir Mingle Mall). Redatelj filma je Matej Sunara, a autori scenarija uz njega su i Ante Arambašić, Jakov Petrak i p. Tomislav Špiranec.

Sentir y gustar – Kušaj i guštaj geslo je koje je sveti Ignacije Loyolski koristio opisujući način kako ući u dublji odnos s Bogom koji nas dotiče kroz stvarnost. Preko 50 svjedočanstava na više od 15 svjetskih jezika ispričat će vam jedinstvenu priču koja se odvila u srcu turističke sezone na čak 29 lokacija u Hrvatskoj. U skrovitosti i jednostavnosti krila se punina života.

Uz svjedočanstva, u film su utkane igrane scene iz Ignacijeva života koje u kratkim crtama pričaju njegov put ka svetosti. Kako se čovjek koji je ganjao dvorsku karijeru i lijepe dvorkinje, koji je, osim policijskog dosjea, imao nokte duge 10 centimetara, koji je zbog skrupula zamalo skočio s litice, koji je nerazumnim postom trajno narušio svoje zdravlje uspio promijeniti i postati svet?

Svi imamo svoj put traženja, otkrivanja i kušanja Boga u svakodnevici, a nadamo se da će Vas vaš dovesti na premijeru ovog filma. Projekcija filma je besplatna, no broj mjesta u dvorani je ograničen. Rezervirajte odmah svoju ulaznicu putem Entrio sustava pa kušajte i guštajte s nama.

Vidimo se!  ?

Saznaj više

Povezane objave

Magis CRO – Više od ljeta

Saznaj Više

Od danas film „Sentir i gustar“ možete pogledati putem YouTubea

Saznaj Više

Magisna matematika

Saznaj Više

© 2023, Sva prava pridržana