Pitaš se trebaš li ići na Magis Europe 2024?

 

Na Magis sam se prijavila jer me p. Šimo Marinović s moje župe na to potaknuo, rekavši mi kako je to predivno i jedinstveno iskustvo. U početku sam se premišljala i dvoumila, najviše zbog toga što je prošle godine u Lisabonu ujedno bio i Svjetski dan mladih te je to sve skupa trajalo gotovo tri tjedna što mi se činilo jako duuugo i nisam se mogla zamisliti da sam tako dugo negdje i još s nepoznatim ljudima. Ali kad sam to rekla pateru on mi je samo rekao: „Nemoj razmišljati…“ poslušala sam ga i prijavila se, i sada sam mu na tome jako zahvalna!

Kada smo kretali u Portugal u meni je bilo različitih osjećaja. Bila sam uzbuđena, ali je u meni bio prisutan i strah, bojala sam se izići iz svoje zone komfora, bojala sam se nepoznate situacije i kako ću se uklopiti s ljudima koje ću upoznati. Također, bojala sam se i leta jer mi je to bio prvi put da putujem avionom. Kada sam sve to prevladala i kada smo stigli na aerodrom u Lisabon, doznali smo da su se meni i Klari zagubili koferi u kojima su nam bile stvari potrebne za 19 dana hodočašća. No, to nije utjecalo na mene u mjeri kojoj sam očekivala, prihvatila sam situaciju i imala sam osjećaj da će Bog providjeti. Tako je i bilo. Kad smo došli u školu u kojoj smo bili smješteni, točnije u učionicu u kojoj smo bili mi svi iz Hrvatske, ljudi koji mi još nisu znali ni ime već su mi nudili svoje vreće za spavanje i madrace i svi su nas pitali što nam treba od robe i ostalih stvari… Tu sam već prvi dan osjetila snažnu Božju prisutnost u ovim prekrasnim ljudima koje sam upoznala.

Moj eksperiment bio je umjetnost i kultura. Kada sam se prijavila nisam mogla ni zamisliti da ću plesati sa stablima… Malo se možda čini čudno, ali je bilo zanimljivo vidjeti kako na različite načine možemo osjetiti Božju prisutnost, mir i molitvu, kroz pokrete, crtanje, plesanje… Kroz te aktivnosti doznala sam neke stvari o sebi i o svom odnosu s Bogom te me iskustvo Magisa kasnije i potaknulo da krenem raditi duhovne vježbe u svakodnevici. Ono što mi je najviše ostalo i što mi je bila najbolja stvar bio je Magis krug u grupici u kojoj sam bila. Bilo je jako zanimljivo i obogaćujuće čuti iskustva drugih i različite načine na koje je Bog dolazio do njih te različite situacije u kojima su osjetili i iskusili Boga. Meni je osobno Magis krug bio kao nekakav „safe space“ u kojem sam mogla biti potpuno iskrena i pokazati svoje osjećaje. Jako mi je pomogao kada sam imala teške trenutke i krize tijekom eksperimenta, jer kada bi mi bilo teško sjetila sam se da ću to na kraju dana podijeliti sa svojom ekipom iz Magis kruga i to je ono što nas je najviše povezalo.

Magis je jedno suupeer iskustvo u kojem sam imala priliku više upoznati sebe i Boga te doživjeti zajedništvo, ljubav, prijateljstvo, milost, mir i upoznati prekrasne i predobre ljude s kojima se i dalje čujem. Nemoj previše razmišljati – prijavi se i idi s nama u srpnju na Magis u Poljsku. 🙂

Saznaj više

Povezane objave

Želiš ovo ljeto eksperimentirati? Dođi na Magis CRO!

Saznaj Više

Magis Europe 2024 – jeftinije kotizacije do 30.4.

Saznaj Više

Hodali smo za Ranjenim Isusom – pročitaj dojmove

Saznaj Više

© 2024, Sva prava pridržana