Magis CRO – Više od ljeta

 

Ponekad je potrebno vrijeme kako bi stvari sjele na svoje mjesto. Potrebno je odmaknuti se kako bi bolje vidjeli što se dogodilo, što se promijenilo, a što je od svega ostalo. Prošlo je već mjesec dana otkako je završio Magis CRO, a još uvijek se sabiru plodovi toga tjedna.

Duhovne vježbe u šutnji

U sljemenskoj šumi, daleko od gradske vreve i ubrzane svakodnevice, sedam duša odlučilo je povući se u tišinu i vratiti se k Izvoru. Kombinacija molitve i rada pomogla im je da obnove snagu za nove bitke koje su pred njima.

Dječji kamp

Magis tjedan u Dragama Pakoštanskim mogao bi se sažeti u riječ obilje. Obilje aktivnosti, radosti, smijeha, života i obilje Onoga koji život donosi. Jedanaest volontera cijele je godine pripremalo program za dječji kamp, a to je rezultiralo tematski razrađenim danima. Dan posvećen umjetnosti, STEM dan, vodeni dan, potraga za blagom i disco večer samo su neke od aktivnosti u kojima je uživalo više od 40-ero djece iz Draga i okolice.

Ikonopis

Vrgada je otok na kojem nema automobila i gdje mještani otvorena srca primaju goste. Od 12. do 20. kolovoza Vrgada je bila dom sudionicima koji su Boga tražili u pisanju ikona. Ikonopis nije obično slikanje, ono je molitva glasom tišine i zahtjeva čisto srce koje želi surađivati s Bogom. Sudionice ovog eksperimenta suočile su se sa svojim slabostima i ograničenjima, što je ujedno otvorilo prostor za Božje djelovanje u njima. Djevojke su podijelile da je proces bio težak, ali obogaćujuć zato što im je pomogao da vježbaju strpljivost i prodube odnos s Bogom.

Više od kajakarenja, Više od bicikliranja i Jednostavno ljeto

Modrave, koje su ove godine proslavile okrugli 20. rođendan, ugostile su 13 sudionika i sedam volontera koji su uživali u jednostavnosti života koji ovaj maslinik nudi. Svakoga dana, mladi su radili u kampu, molili i provodili vrijeme u zajedništvu tijekom svete mise i kuhanih obroka.

Osim toga, grupe koje su kajakarile i biciklirale, iskusile su još više avanture jer su svakodnevno napuštale kamp kako bi otkrivale ljepotu okolnih mjesta. Nakon što su na tjedan dana ostavile svoje mobitele i otisnuli se u nepoznato, mladi su iskusili ljepotu jednostavnosti i zajedništva.

Završni vikend na Modravama

Na kraju tjedna, sudionici sa svih eksperimenata okupili su se za vikend na Modravama kako bi se međusobno upoznali te izmijenili iskustva proteklog tjedna. U subotu su mladi imali priliku iskusiti druge eksperimente, a u nedjelju su sudjelovali na rođendanskoj proslavi povodom 20. godina Modrava na kojoj je sudjelovalo više od stotinu ljudi kojima su Modrave ostavile poseban trag u srcu.

Saznaj više

Povezane objave

Od danas film „Sentir i gustar“ možete pogledati putem YouTubea

Saznaj Više

Magisna matematika

Saznaj Više

Magis CRO 2023 – ono više što želiš od ljeta!

Saznaj Više

© 2023, Sva prava pridržana