Lastovo

 

Očuvajmo Lastovo

U dubini Jadrana nalazi se otok kojeg je naselio i za život uredio Jakov Pustinjak. 500 godina poslije budi dio ekspedicije koji će vratiti život na obale i terase Makarca u Lastovskom otočju. U neposrednoj blizini Lastova na 5 minuta plovidbe u izolaciji iskusi dodir prirode kroz valove i sjenu raslinja. Pomozi i ti očuvati Lastovo. Očuvati obale koje su zatrpane otpadom nošenim strujama s juga Jadrana iza Albanije i Grčke. Očuvati šumske putove kako bi njima mogle kročiti i buduće generacije otoka koji izumire. Očuvati mladost Lastova. Očuvati lokve u unutrašnjosti otoka kao bitan faktor ravnoteže eko-sustava otoka kao staništa žaba i šumskih puževa. Očuvati nebo koje je drugo u Europi po čistoći od svjetlosnog zagađenja.

Termini

PROGRAM

Program kampa je prikladan mjestu odvijanja manifestacije “Očuvajmo Lastovo” – pustinjački stan u nedirnutom zelenilu Parka prirode. Nadahnuće za program smo potražili u ignacijevskom pristupu pape Franje stvaranju i stvorenome. Želiš li iskusiti ljepotu stvaranja iz prvog reda onda je ovo kamp za tebe.

ZANIMLJIVOSTI

Lastovo karakterizira brojka 46. 46 – otoka, crkvica, polja, uvala, uzvisina i brežuljaka. U tako malo mnogo je stalo. Otok na kojem se može ubrati i zagristi svježa naranča, limun ili otresti i otucati svježi bajam. Svaki dom na Lastovu urešen je karakterističnim dimnjakom – fumarom. Svaki fumar priča priču neke obitelji i stoga je svaki originalan i ne postoje dva ista. Fumar je simbol originalnosti na otoku. U slici fumara možemo već ovo ljeto na Makarcu započeti s otkrivanjem vlastite originalnosti u ovome svijetu.

 

© 2021, Sva prava pridržana